برخی از عادات نادرست نوازندگان
در زمان تمرین بر روی ساز
چندین مورد که در مرور زمان موجب مشکلات در نوازندگان میشود عبارتست از:
1- تمرین طولانی مدت بدون هیچ وقفه و استراحت، بالاخص نوازندگی با سرعت بالا که زمانی برای استراحت عضلات در آن وجود نداشته باشد.
2- بعد از یک وقفه کوتاه یا بلند مدت در نوازندگی و یا هنگامی که به تعطیلات رفته اید و دور از ساز هستید بعد از آن یک تمرین کافی و طولانی نباید انجام گیرد بلکه باید بتدریج و رفته رفته بر مقدار تمرین خود اضافه نمایید.
3- نوازندگی با استیل نادرست مانند وضعیت اشتباه در نوازندگی و یا نشستن ناصحیح دردهایی را در ناحیه کمر و گردن و بازو ایجاد مینماید.
تمرین اشتباه، بیشترین تاثیرات را در گرفتگی های عضلانی دارد.
4- در هنگام تمرین، درگیر کردن تمامی عضلات و ایجاد یک تعادل میان آنها الزامیست.
بعنوان مثال تمرین بر روی یکی از دست ها و عدم تمرین دست مقابل صحیح نیست و یا تمرینات متعدد تکنیکی تنها برای یکی از دست ها و در حالتی موشکافانه تر نیز وقتی در تمرینات انگشتان شما رو به پایین است باید تمرینی را نیز انجام دهید تا انگشتان در جهت مخالف نیز تحرک داشته باشند.
5- ایجاد هرگونه زاویه نامناسب و غیر استاندارد در دست ها؛ فشار بر روی مچ ها و انجام حرکات بی مورد.
6- بی تحرکی و تکان ندادن مچ در مدت طولانی نیز موجبات انقباضات عضلانی میشود.
7- انجام تمرینات با فشار آوردن بیش از حد بر روی انگشتان و ساز؛ این بیشتر در مواقعی رخ میدهد که دست چپ و راست شما هنوز به تفکیک عصبی – عضلانی مناسبی نرسیده است؛ هنگامی که دست راست محکم مینوازد دست چپ نیز محکم سیم و یا بر روی کلید ها فشار می آورد.
8- پرت کردن با فشار انگشتان بالاخص هنگامی که میخواهید با صدای بلندتری بنوازید.
9– تحت تاثیر قرار گرفتن از استیل و نوازندگی سایر نوازندگان و خطر از قبول اینکه همه نوازندگان میتوانند تمریناتی یکسان و مدت تمرین مشابه انجام دهند،
غیرقابل تصور و اجرا است و بستگی به نیرو و توانایی و حتی فیزیک بدنی شما دارد.
برخی از نوازندگان بدنی قوی و ساختاری قدرتمند دارند و چنین تجربیاتی برایشان مشکلی ایجاد نمی نماید حتی اگر دارای تکنیک و استیلی ضعیف باشند.
10- اعتیادی سخت به تمرین نه انجام آن با لذت
11- انتخاب ورزشی نامناسب و فعالیتهایی که شاید به موسیقی ربطی نداشته باشد اما تاثیر فراوانی در نوازندگی شما دارد.