logo-setarhome

با تشکر از بازدیدشما

 به استحضار میرساند در برگه مقالات آموزشی تلاش گردیده تا فراخور رسالت آموزشی  سایت در باب موسیقی سنتی ایران مطالبی تهیه و یا از سایتهای دیگر با ذکر منبع منتشر و درج گردد ، امیدواریم بتوانیم رضایت شما بازدید کنندگان محترم را فراهم نماییم .

پرده های تار و سه تار
معین تند دست

پرده های تار و سه تار

اصولا پرده های تاری یا سه تاری، بصورت بسته بندی در بازار عرضه می گردد که هر بسته شامل سه رشته میباشد و مجموع طول این سه رشته در حدود 10 متر طول برای یک دست پرده بندی تار و سه تار می باشد که نازک ترین پرده برای پایین دسته ساز بوده و ضخیم ترین رشته برای بالادسته استفاده می گردد

بیشتر بخوانید
کوک سیم های تار و سه تار
معین تند دست

کوک سیم های تار و سه تار

از آنجا که در طراحی ساز های ایرانی، هر نتی باید بتنهایی دارای صدای زیبایی باشد بگونه ای که به صدای طبیعت نزدیک باشد، معمولا در اجراهای تکنوازی، اساتید در کوک سیم های تار و سه تار بر این باورند که فرکانس صدای آزاد سیم ها نسبت به دیاپازون ، دست کم نیم پرده کمتر باشد برای مثال اگر سیم اول باید براساس فرکانس صدای نت دُ و کوک شود، بر روی تار یا سه تار باندازه نیم پرده کمتر از نت دُو که همان نت سی باشد کوک می شود و بر همین اساس سیم دوم که نت سل باید باشد، بر اساس فرکانس نت سل بمل کوک می شود.

بیشتر بخوانید
تئوری دستگاه های موسیقی ایرانی
معین تند دست

تئوری دستگاه های موسیقی ایرانی

بدیهی است با داشتن دانش طبقه بندی گوشه های موسیقی ایرانی در ۳نوع مُدال، ریتمیک و ملودیک با در نظرگرفتن نت های شاهد و ایست هرکدام، دیدگاه ما نسبت به بداهه نوازی در هر یک بیشتر شده و می‌توانیم با درک بهتری بداهه نوازی نماییم.

بیشتر بخوانید
در موسیقی ایرانی
معین تند دست

دستگاه در موسیقی ایرانی

موسیقی ایرانی به ۷ دستگاه اصلی شامل شور ، ماهور، همایون ، نوا، سه گاه، چهارگاه و راست پنجگاه و همچنین ۵ آواز فرعی از دستگاه شور با نام های ابوعطا افشاری، بیات ترک، دشتی و بیات کرد و دو آواز فرعی از دستگاه همایون با نام های شوشتری و بیات اصفهان تقسیم بندی شده اند

بیشتر بخوانید
۸ نکته مهم در نوازندگی
معین تند دست

۸ نکته مهم در نوازندگی

مغز شما ماهرتر از زبان شماست و زبان شما ماهر تر از دست شما است. شما با گوش دادن به یک موسیقی در ذهن بسادگی می توانید با آن همراهی کنید و پس از آن با زبان خود می توانید با آن بخوانید. بنابراین اگر برای شما امکان دارد بداهه نوازی خود را ضبط کنید و سپس با موسیقی اصلی گوش دهید.

بیشتر بخوانید
 اجرای ریتم با ضرب پا 
معین تند دست

اجرای ریتم با ضرب پا

توجه بفرمایید همزمان با آنکه اجرای درست کشش ها را وزن خوانی می نمایید، می باید نت های مربوط به آهنگ تان را هم شامل شیوه مضراب زدن و انگشت گذاری و… بطور جداگانه تمرین بفرمایید تا ذهن در هر قسمت از تمرین قوی شده و حال پس از تقویت هر بخش از تمرین در ذهن تان می توانید از پس اجرای درس تان بر آیید.

بیشتر بخوانید
چگونه بداهه نوازی کنیم؟
معین تند دست

چگونه بداهه نوازی کنیم؟

بعضی از اساتید بزرگ موسیقی ایران، حال خود را با غزل و ادبیات غنایی چون حافظ، مولانا و… بیشتر درک می‌نمودند و به عمق ژرفای درون خود می رسیدند و پس از آن بر روی ساز خود جاری می کردند و بداهه نوازی می نمودند که از این جمله می‌توان به اساتیدی چون: مهدی خالدی، محمدرضا لطفی و پرویز مشکاتیان اشاره نمود.
بنابراین حتی بسیاری از وقایع روزانه ای که هنرمند در زندگی خود در پیش رو می‌بیند از آن براحتی نمی گذرد و آن را با درون خود یکی نموده و با بداهه ای بر روی ساز خود، احساس خود را نسبت به آن بیان می نماید.

بیشتر بخوانید
مضزاب سه تار
معین تند دست

مضراب سه تار

متاسفانه در رابطه با مضراب سه تار اغلب دیده می شود بسیاری از آموزگاران سه تار و یا خود هنرجویان، مضراب فلزی شان را بصورت نوک تیز در می آورند که این بسیار باعث دشواری در مضراب زدن( بخصوص مضراب ریز و دراب) می گردد.

بیشتر بخوانید
چگونه-ریتم-آهنگ-ها-را-بشناسیم؟
معین تند دست

چگونه ریتم آهنگ ها را بشناسیم؟

در رابطه با اینکه چگونه ریتم آهنگ ها را بشناسیم؟ باید توجه داشته باشیم که هر گونه از ریتم ها، آهنگ های معروف آن را گوش دهیم و به ریتم آن با حساسیت بیشتری در گوش خود دقت کنیم و ببینیم آیا می توانیم قسمتی از ریتم آن آهنگ را با درس های یادگرفته خود مطابقت دهیم یا خیر؟
این امر باعث آن می گردد تا گوش شما نسبت به ریتم آشنایی بیشتری پیدا کند.

بیشتر بخوانید
و روش اجرای درست آن در تار و سه تار
معین تند دست

اتود و روش اجرای درست آن در تار و سه تار

پس نقش اتودها را باید در پیشرفت نوازندگی خود در سطوح متوسط و حرفه ای آنچنان بالا ببینیم که بطور روزانه ( برای شروع اتودها، روزانه ۱۰ دقیقه) برای آن برنامه ریزی داشته باشیم و پس از آنکه پیشرفت خود را در نوازندگی دیدیم، رفته رفته میزان صرف وقت روزانه ما بطور خودکار و ذهنی بر روی اتود ها بالاتر خواهد رفت.
نظر نوازندگان بزرگ تار و سه تار در امر ارتقا نوازندگی اینست که : هرگاه از تمرین کردن بر روی اتود ها لذت بردید، بدانید وارد دوره نوازندگی حرفه ای خواهید شد.

بیشتر بخوانید
آموزش تار و سه تار چقدر طول می کشد؟
معین تند دست

آموزش تار و سه تار چقدر طول می کشد؟

آموزش موسیقی مانند تمامی آموزش های مهارتی (مانند آموزش رانندگی) نیازمند تمرین می باشد طوری که آن حرکت می باید در ضمیر ناخودآگاه ذهن نقش ببندد و برای این امر شما هنرجوی گرامی می بایست روزانه بین نیم ساعت تا 1 ساعت تمرین داشته باشید و افزون بر این، آموزش موسیقی شامل درک تئوری لازم برای فهم کامل آن می باشد

بیشتر بخوانید
چگونه درس های خود را با نت خوانی بصورت درست تمرین کنیم؟
معین تند دست

چگونه درس های خود را با نت خوانی بصورت درست تمرین کنیم؟

توصیه ما در این زمینه به شما هنرجوی گرامی تار و سه تار اینست که برای آنکه ببینید با چه میزان زیبایی، نُت درس خود را نواخته اید، پس از آنکه آن نت را خوب تمرین نمودید، حتما و حتما آن را ضبط نمایید و ضبط شده نواخته خود را گوش دهید و آنگاه خواهید دید که چه میزان از گوش دادن نواخته خود راضی هستید!

بیشتر بخوانید

آموزشهای رایگان را در www.youtube.com ببینید

نکات وترفندهای آموزشی

آموزشهای رایگان را در www.aparat.com ببینید

در شبکه های اجتماعی در خدمت شما هستیم